Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni találkozó Stockholmban

Beszámolók

-

2024.06.21

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Svédországban élő volt hallgatói számára szervezett Alumni találkozót 2024. május 29-én Stockholmban az ELTE Alumni Központ. Az esemény rendezésében, megvalósításában Magyarország stockholmi nagykövetsége és az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda által képviselt Nemzetközi Alumni Tagozat működött közre, a hírt a stockholmi Magyar Ház is osztotta.

A találkozónak a stockholmi magyar nagykövetség csodás épülete, illetve gyönyörű kerthelyisége adott otthont 2024. május 29-én 18 órától. Az alkalom célja az volt, hogy lehetőséget nyújtson a találkozásra a környéken élő volt és jelen ELTE-s hallgatókkal, valamint hogy ők találkozhassanak egymással. Svéd, nemzetközi és magyar alumnusok, illetve az ELTE iránt érdeklődők egyaránt megjelentek az eseményen. A nagykövetség nagy vendégszeretettel, italokkal és friss pogácsával fogadta az egybegyűlteket. 


Az eseményt Győri Péter I. titkár nyitotta meg. Köszöntőjében kitért az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, és a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok fejlődésének főbb pontjaira, mely utóbbiról egy tartalmas videó is levetítésre került. Ezt követően Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője üdvözölte a hallgatóságot, majd vetítéssel kísért beszédében ismertette az ELTE Alumni Szervezet tevékenységét, az általa nyújtott lehetőségeket, programokat: egyrészt a távolról is élvezhető magyar nyelvű tartalmakat, másrészt az angol nyelven elérhető - így a nemzetközi diplomások érdeklődésére számot tartó -, a Nemzetközi Alumni Tagozat által biztosított lehetőségeket, tartalmakat. Az este további részében, gyönyörű nyári időben kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség helyben sütött pogácsák, valamint pezsgős koccintás kíséretében. 

A networking jellegű, rendkívül jó hangulatban telt rendezvényen 25 fő vett részt, akik az ELTE Alumni, illetve a Nemzetközi Stratégai Iroda jóvoltából ELTE, ill. ELTE Alumni feliratos ajándéktárgyakkal lehettek gazdagabbak. 

Ezúton is köszönjük a stockholmi magyar nagykövetségnek a szíves vendéglátást, dolgozóinak - külön is Kaszás Veronika II. titkárnak és Papp Veronika munkatársnak - a szíves együttműködést, valamint az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda képviselte Nemzetközi Alumni Tagozatnak az aktív közreműködést!

A Nemzetközi Alumni Tagozathoz ezen a linken lehet csatlakozni, a következő Alumni találkozóra 2024. július 4-én Budapesten kerül sor. 

Fotók a galériában (részben a nagykövetség munkatársai készítették)

A stockholmi esemény felhívása

kedvel
254 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Középkorász doktoranduszok találkoztak

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

03 július

Beszámolók

Új bajnokokat avattunk a jubileumi Alumni Kupán - foci és pingpong

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 június

Beszámolók

A digitalizáció kihívásai a HR-ben

egy tag profilképe

PPK Alumni Tagozat

10 június