Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XLV. 5vös 5km - Alumni kategóriával

Beszámolók

-

2024.05.08

XLV. alkalommal került megrendezésre az ELTE népszerű futóversenye, az 5vös 5km! Az ELTE Alumni kategóriában indult versenyzők között idén is külön érméket kaphattak a dobogósok, melyet az eredményhirdetés során vehettek át ajándékcsomagjaikkal együtt, a 2024. május 7-i megmérettetés után. Gratulálunk minden futónak!

A kategória női indulói közül Lantos Brigitta (00:21:58), biológus diplomásunk volt a leggyorsabb. Másodikként ért célba Derényiné Erl Zsuzsanna (00:24:02) pedagógus, harmadik pedig Marossy Katalin (00:24:46) biológus lett.
A kategória férfi indulói közül Pach Péter Pál (00:16:52) matematikus ért elsőként a célba. Második helyezett Both Péter (00:17:01) lett, a dobogó 3. fokára pedig már sokadjára Jávor Gellért (00:17:32) történész állhatott.

Az ELTE Alumni kategória díjazottjainak Simon Gábor, a BEAC igazgatója, és Petz Denise Gerda, az ELTE Alumni Központ munkatársa gratuláltak, és adták át az érmeket és ajándékcsomagokat.


A futóversenyt idén Kacskovics Imre az ELTE TTK dékánja nyitotta meg. Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen ezúttal 656-an álltak rajthoz. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai, dolgozói és diplomásai közül került ki, de jöttek több hazai egyetemről is - mint a Semmelweis, Károli, Testnevelési, Corvinus, Pázmány, az Óbudai, Budapesti Műszaki Egyetem, valamint számos cégtől, többnyire a közeli Infoparkból. 

A nagy népszerűségnek örvendő futóversenyt az ELTE Alumni kategóriában 152 fő teljesítette: többek között teljesítette Székely Mózes (TTK '94, PPK '97), a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, aki 37. alkalommal állt rajthoz, továbbá Horváth Ákos (TTK '96), a TTK Atomfizikai tanszék docense és a futóverseny atyja, Zentai László (TTK '84) oktatási és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes, Kozsik Tamás (IK '06) az ELTE Informatikai Kar dékánja, Müller Viktor (TTK '98) a TTK dékánhelyettese, Szalay Péter (TTK '86) korábbi rektorhelyettes,  Simon Gábor (TáTK '10), valamint Murai László (BTK '17) korábbi EHÖK, majd HÖOK elnök. Központunk is képviseltette magát, munkatársunk, Petz Denise Gerda (TTK '16, TáTK '18) már sokadszorra teljesítette a távot.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, külön is az ELTE Alumni kategória futóinak!

Alumni eredmények

Az összes eredmény itt elérhető el. 

kedvel
274 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Középkorász doktoranduszok találkoztak

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

03 július

Beszámolók

ELTE Alumni találkozó Stockholmban

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 június

Beszámolók

Új bajnokokat avattunk a jubileumi Alumni Kupán - foci és pingpong

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 június