Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Alumni Alapítvány 2022. évi záróülése

Beszámolók

-

2023.07.17

Az ELTE Alumni Alapítvány 2022. évi záróülésére 2023. május 24-én került sor az ELTE ÁJK Kari Tanácstermében.

Az ülést az ELTE Alumni Alapítvány elnöke - az Egyetem rektora - prof. Dr. Borhy László nyitotta meg, majd - egyetemi teendői miatt szükségszerű korai távozása okán - felkérte dr. Darázs Lénárd általános rektorhelyettest az ülés levezetésére. Részt vett dr. Béres József, Bojár Gábor, dr. Kelevéz Ágnes, dr. Kraudi Adrienne, Simó György és dr. Varga Benedek alapítványi kurátorok, továbbá meghívott vendégként Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője, és munkatársa, Balogh-Kátai Judit

Az elnök üdvözölte a kuratóriumot, majd Darázs Lénárd felkérésére Pataky Csilla megtartotta a 2022. évi szakmai és pénzügyi beszámolót, továbbá ismertette a 2023. évi munkatervezetet. 

Az időszak legfontosabb eredményei a már elértek fenntartásán és működtetésén túl a hallgatói ELTE Alumni Ösztöndíj volumenének további növekedése; az év végi ELTE Alumni Est - Hála Gála, melyen ünnepélyes keretek között, az ELTE Művészegyüttes közreműködésével kifejezték köszönetünket azon sokak felé, akik az elmúlt hét év során tevőlegesen hozzájárultak az ELTE Alumni törekvésekhez, a közösség fejlődéséhez; valamint az új ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozat az ELTE Online és az EHÖK bevonásával.

Elmondható, hogy 2022-ben is lassan, de erőteljesen fejlődött tovább az ELTE Alumni tevékenysége, melynek fő célja mozgósítani az Egyetem volt hallgatóit, rávilágítani az ELTE Diplomások közösségének erejére az Alma Mater, illetve annak hallgatói érdekében, és támogatására. Az Alumni Központ az Egyetem élenjáróságát hirdető, annak erősségeire építő programokkal erősíti elköteleződésüket, kapcsolódásukat, hogy valamilyen formában – pl. hírek terjesztésével, pénzzel, befolyással, munkával stb. – támogassák az ELTE tevékenységét és tehetséges, rászoruló hallgatóit. 

Az Alumni Központ működteti az Alumni Szervezetet, forrásokat szerez, kiterjedt kommunikációt folytat, tartalamakat épít, mozgósít, nyilvántartja a csatlakozókat, és folyamatosan fejleszti az Alumni törekvéseket. A költségeket csak részben fedezi az alapítvány, az egyetemi forrás nélkülözhetetlen hozzá. 

Az ELTE Alumni Központ az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával több kampányt indított az év folyamán (Támogatói pólókampányÉvzáró jótékonysági kampány), melyek hozzájárultak az Alumni törekvések megvalósításához, elsősorban az ELTE Alumni Ösztöndíj alap növekedéséhez. A tehetséges, rászoruló hallgatók támogatását célzó ösztöndíj tavasszal és ősszel is kiírásra került, így az év során még tizenöt hallgató külföldi tanulmányútjának megvalósulásához járulhattak hozzá. A volt hallgatók adományainak hála az ösztöndíj fejenkénti összege 2022. őszére 175.000 forintra növekedhetett.

Az ELTE Alumni Központ, az alapítvány és az ELTE Online összefogásával valósult meg az "Az én ELTE-s történetem 2021" c. irodalmi pályázat. Az eredményhirdetésére május végén került sor, az ünnepélyes díjátadásra az Alumni Est - Hála Gálán.  

Két NEA pályázat révén az alapítvány önmaga működtetésén túl hozzájárulhatott az Alumni közösség programjainak, ajándékainak, publicitásának finanszírozásához is. 

A 2023. év tervei között szerepel a tehetséges, rászoruló hallgatók támogatásának folytatása az ELTE Alumni Ösztöndíj révén. Továbbá a szponzorok és támogatók mozgósítása céljából folytatásra kerülnek a sikeresnek bizonyult kampányok (pl. Támogatói pólókampányEgyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány, a Végzős ajándék szponzoráció, ill. a Média ajánlat).

Folytatódik az Alumni Szervezet tagjaival történő szoros együttműködés és folyamatos eszmecsere, az Alumni Tagozatok képviselőivel újabb egész napos workshop tartását tervezik. Nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni az együttműködésekre, ill. a társadalmi innovációk, hasznosuló kutatások, start-upok témákban újabb kerekasztal-beszélgetéseket terveznek. A hosszútávú tervek között szerepel a generációk közötti tudás- és tapasztalatmegosztási lehetőségek bővítése, a  "Tegyük együtt még sikeresebbé az ELTE-t" kampány megvalósítása, és az Alumni Tagozati pályázat keretének emelése. Az ELTE Alumni Központ az alapítvány bevonásával továbbra is élni fog a pályázatok adta forrásteremtés lehetőségével.

A beszélgetésen számos tartalmas hozzászólás, izgalmas gondolat hangzott el Simó Györgytől, majd Béres Józseftől - mint például a tudás- és tapasztalatmegosztás elérhetőségének facilitálása, kiterjesztése. Pár témáról további, szűkebb körű egyeztetésre kerül sor. 

A kurátorok egyöntetűen megszavazták a 2022-es beszámolót, valamit a 2023-as terveket.

Az alapítvány valamennyi beszámolója, közhasznúsági jelentése, okirata itt megtekinthető.

Az előző évi Alapítványi Záróülés beszámolója

kedvel
223 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit - térképarchívum és műszerlabor

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék 2024 - eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

29 augusztus

Beszámolók

Nemzetközi vizeken az ELTE Alumni

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 augusztus