Back to news
Next article
Previous article

Nyári diplomaosztók 2024 - TáTK, TTK, BTK

Report

-

08.02.2024

Sorry, this content is not available in English

Körképünkön az ELTE karainak nyári diplomaosztóiból szemezgetünk. Minden kar esetén egy ünnepségről tudósítunk. Ezúton is üdvözöljük a friss diplomásokat, és várjuk őket is az ELTE Diplomások közösségébe!

TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR

A Lágymányosi Campus Gömb Aulájában rendezték meg a TáTK diplomaosztó ünnepségét 2024. július 12-én 11 órakor. Az esemény, melyet kivetítőn is nyomon lehetett követni, a himnusz közös meghallgatásával vette kezdetét. Az ünnepi asztalnál Prónai Csaba dékán, Rácz Andrea dékánhelyettes, Szabari Veronika dékánhelyettes, Juhász Gábor a Szociálpolitika Tanszék vezetője, Gregor Anikó az Empirikus Tanulmányok Intézetének igazgatója és Turai Katalin a Politikai és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének oktatója foglelt helyet. Prónai Csaba beszédében kiemelte az ELTE élenjáróságát a társadalomtudományok oktatása terén, említést tett a frissen végzett hallgatók itt megszerzett képességeiről és arról, hogy a korábbiaknál nagyobb felelősség lesz rajtuk, ugyanis szakmai tevékenységükön nem csak Magyarország sorsa, hanem Európa jövője fog múlni. Gondolatait egy Örkény István idézettel zárta: "A legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás." Ezt követte az oktatók és egyetemi dolgozók, majd a hallgatók kitüntetéseinek (Etelaky Éva-díj, Csákó Mihály-díj, Boglár Lajos-díj) átadása és a legjobb szakdolgozatért járó oklevelek átnyújtása. Rövid hárfajátékot követően 23 végzős kitüntetéses oklevelet vehetett át, amit a szociális munkások fogadalomtétele, majd a további diplomák átadása követett. Érdekesség, hogy az első szociálpedagógia mesterszakos évfolyam is idén végzett, így ez a képzés először képviseltette magát a diplomaosztón. Az ünnepi kézfogásokat gyönyörű hárfaszó kísérte, ezután  a kari HÖK elnöke, Vasas Máté gratulált a friss diplomásoknak. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az egyetem végzésük után is visszavárja őket, említve saját ezirányú pozitív tapasztalatait. Az ünnepély az EU himnuszának (Beethoven: Örömóda) közös meghallgatásával zárult. TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR

A 2024. július 16-án reggel megrendezésre került diplomaosztón az alap- és mesterszakot végzett hallgatókat köszöntötte Kacskovics Imre dékán, Müller Viktor oktatási ügyekért felelős dékánhelyettes, Zempléni András a Matematikai Intézet habilitált egyetemi docense, Mészáros Róbert a Földrajz- és Földtudományi Intézet habilitált egyetemi docense, Angyal Zsuzsanna mesteroktató és Mig András a kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Kacskovics Imre ünnepi köszöntő beszédében feltette jövőbe tekintő kérdését a végzett természettudósoknak: "Hogyan tudok hozzájárulni az emberiség boldogulásához?" A kar diplomásai sok világot érintő változást éltek át, mégis sikerült nekik az 5 tudományterületen sikeres záróvizsgát tenniük. A kar dékánja gratulációja mellett kiemelte, maradjanak mindig kapcsolatban az Egyetemmel.

BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KAR

Az ünneplőket Bóna Judit tudományos és kutatásszervezési ügyekért felelős dékánhelyettes, Polyák Gábor, a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet igazgatója, Határ Anita, a Tanulmányi Hivatal hivatalvezetője köszöntötte 2024. július 18-án délelőtt a Gólyavárban. Bóna Judit az Egyetem 389. évének diplomaosztó ünnepségén "Milyen öröm bölcsésznek lenni?" kérdéssel indította beszédét. Kiemelte, hogy a bölcsészek "olyan értékeket képviselnek, amik egyre jobban háttérbe szorulnak" és hogy a végzett hallgatók korszerű tudást kaptak, nemzetközi kitekintéssel. Útravalóként nyomatékosította, hogy diplomájuk az Egyetemhez és a Karhoz köti a frissen végzetteket, majd hozzátette, hogy legyenek bátrak és kezdeményezők munkájuk során, formálják, alakítsák társadalmunk jövőképét! A ceremónia a nagyszombati himnusszal zárult.


Lépjen be az Alumni közösségbe, és csatlakozzon a Karja Alumni tagozatába! 

Végzős ajándék szponzoráció

Like
239 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Report

Egyetem megnyitja kapuit - térképarchívum és műszerlabor

profile photo of a member

Alumni Központ

September 17

Report

Nyári diplomaosztó játék 2024 - eredményhirdetés

profile photo of a member

Alumni Központ

August 29

Report

International Recognition of ELTE Alumni

profile photo of a member

Alumni Központ

August 08