Felcsendül egy hang – Bábel Klára hárfakoncertje az ELTE Egyetemi Könyvtárban

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából Bábel Klára ad nyitókoncertet 2024. szeptember 21-én 11.00 órától az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban. A hangverseny keretében Daquin, Händel, Mozart, Glinka, Glière és Godefroid művei csendülnek fel.

Bábel Klára a zongorával kezdte zenei tanulmányait, 12 évesen felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő tagozatára. Hárfa tanulmányait 10 évesen kezdte, majd jelessel és kitüntetéssel diplomázott. 2007-ben felvételt nyert a brüsszeli Koninklijk Conservatoriumba, 2008-ban különdíjat kapott a IV. Vera Dulova hárfaversenyen Moszkvában. 2010-ben Artisjus díjjal tüntették ki, 2010-ben, 2011-ben, és 2013-ban is elnyerte a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat. 2009-ben a MÁV Szimfonikusokhoz, 2010-ben pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarához nyert próbajátékot. 2024-ben fejezte be doktori tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és kezdte meg a Művészeti Instruktor Mesterképzés szakát az ELTE-n. Több alkalommal vett részt mesterkurzusokon Párizsban, Moszkvában, Niceben. Rendszeresen szerepel szóló-, és kamarakoncerteken Magyarországon. 2004-ben Londonban a Christie's aukciós házban, 2011-ben pedig a Bukaresti Nemzeti Zeneegyetemen adott szólóestet. 2013 óta dolgozik a szlovák Quasars Ensemble zenekarral Pozsonyban és Kassán. Számos felvételt készített már a Bartók Rádió felkérésére. 2015-ben 1. helyezést ért el a VII. Nemzetközi Marcel Tournier hárfaversenyen kamara kategóriában Kovács Zalán László tubaművésszel, majd döntősei voltak a ConcorsoInternazionale di Musica Marco Fiorindo nemzetközi kamaraversenynek. 2016-ban pedig Golden Awardot nyertek a VIII. Nemzetközi Svirel-i kamaraversenyen. 2017-ben Fesztiváldíjjal tüntette ki a Bach Mindenkinek Fesztivál. A 2011-től megálmodott Sounds of Bábel koncertek művészeti vezetője. A koncertek alkalmával nemcsak a szóló hárfa irodalmat ismerheti meg a közönség, de elkalandozva a jazz világába igazán színes repertoárt hallhatunk kiváló művészekkel együttműködve. 2020-ban az Év Művészének választotta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara.

Részletes műsorterv:

L. Daquin: Deux Pièces

G.F. Händel: Téma és variációk

W. A. Mozart: Szonáta No.15, K.545

M. I. Glinka: Nocturne

R. M. Glière: Impromptu

F. Godefroid: La Danse des Sylphes, Velencei karnevál

 

További részleteket programjainkról weboldalunkon és a Kulturális Örökség Napjai hivatalos honlapján talál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Illusztráció szerzője, forrása:

 

ELTE EKL


1 kedvel
76 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Meghívó

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

Ferenciek tere 6. 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

csü.

17

okt.

XIII. Nyugdíjas Alumni találkozó

Budapest

BUDAPEST

ked.

08

okt.

ELTE Sikerek Veled: A filmesek világa

ELTE BTK Kari Tanácsterem

Budapest