Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Az én ELTE-s történetem - 2024. évi prózaíró pályázat

Felhívások

-

2024.06.20

Immár 5. alkalommal hirdeti meg "Az én ELTE-s történetem" című prózaíró pályázatát a volt és jelen hallgatók számára az ELTE Online, az ELTE Alumni Központ és az ELTE Alumni Alapítvány.

A pályázatra egykori és mostani ELTE-s hallgatók bármilyen kisprózai műfajban (novella, esszé, glossza, karcolat stb.) írt, Egyetemünkkel kapcsolatos műveit várjuk. Az egyetemi élményekhez, emlékekhez köthető írások maximális terjedelme 10 ezer leütés lehet (Times New Roman, 12-es betűméret, sorkizárt, 1,5-es sorköz), a szövegeket saját címmel kell ellátni és lehetőleg Word formátumban megküldeni.

Az írásokat 2024. szeptember 29-ig várjuk az eltetortenet@gmail.com címre. A jelentkezéskor kérjük megadni a pályázó nevét és végzési adatait (kar, szak, végzés éve, vagy végzés várható éve). 

A szakmai zsűri bírálata alapján a legjobb művek írói értékes nyereményben részesülnek az ELTE Alumni Alapítvány felajánlásából.

A bírálóbizottság elnöksége, illetve tagjai: Dr. Bartus Dávid, az ELTE Bölcsészettudományi Kar dékánja; Mizsur Dániel, az ELTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanársegéde; Ráday Zsófia, az ELTE Online kultúra rovatának vezetője és Balogh-Kátai Judit, az Alumni Központ munkatársa.

Külön jutalmazzuk azon pályázókat, akik már nem élő szerzők Egyetemünkkel kapcsolatos írásait küldik be (szerző, cím, megjelenési hely megadásával), ill. akiket a zsűri valamilyen szempontból kiemelkedőnek ítél.

További tudnivalók: az Egyetem valamennyi karának – beleértve azok jogelődjeit is – végzett és jelenlegi hallgatói pályázhatnak. Korábban már megjelent publikáció is beküldhető. A kiírásnak nem megfelelő pályaműveket kizárjuk a versenyből*. A késedelmesen beküldött szövegeket sajnos nem áll módunkban befogadni.  Egy pályázó max. 3 írást küldhet be, melyek közül a versenyben csak a zsűri által legjobbnak ítélt mű vehet részt. A beérkező szövegek szerkesztést követően közlésre kerülhetnek az ELTE Online magazinban és az ELTE Alumni Szervezet oldalán.

Eredményhirdetésre terveink szerint offline kerül sor, 2024. november közepén. Ünnepélyes díjátadó is lesz, várhatóan 2024. november végén.

Meséld el nekünk az ELTE-s történeted!

Előzmények:

Az én ELTE-s történetem 2019

Az én ELTE-s történetem 2020

ELTE 700 szóban - Az én ELTE-s történetem 2021

Az én ELTE-s történetem 2023

Korábbi nyertes pályaművek

*A kiírásnak nem megfelelő pályaműveket kizárjuk a versenyből. A kiírásnak nem felelnek meg: a zaklató, erőszakos, durva, szexuális jellegű vagy pártpolitikai tartalmak, továbbá az olyan közlések, amelyek másokat védett tulajdonságuk – a 2003. évi CXXV. törvény 8. §-ában meghatározott tulajdonságok, így pl. életkor, nem, szexuális irányultság, faji hovatartozás, bőrszín, nemzetiség, vallási meggyőződés, fogyatékosság vagy betegség – miatt támadnak. 

kedvel
509 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Felhívások

Nyári diplomaosztós Instagram játék 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 június

Felhívások

20-30-40 éve végzett? - Segítség évfolyam-találkozó szervezéshez

egy tag profilképe

Alumni Központ

07 június

Felhívások

Thank a Teacher - teret adunk a hálának!

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 június