Back to news
Next article
Previous article

Nyári diplomaosztók 2024 - doktori avató, TÓK, BGGyK

Report

-

07.19.2024

Sorry, this content is not available in English

Körképünkön az ELTE karainak nyári diplomaosztóiból szemezgetünk. Minden kar esetén egy ünnepségről tudósítunk. Ezúton is üdvözöljük a friss diplomásokat, és várjuk őket is az ELTE Diplomások közösségébe!

DOKTORI AVATÓ

2024. július 3-án rendezték meg a doktori avatókat az Egyetem dísztermében. A délelőtti alkalmon az ÁJK, GTK, IK, TáTK és TTK frissen végzett hallgatóit avatták doktorrá. A szenátusi ülést Darázs Lénárd rektorhelyettes nyitotta meg és vezette le. Az ünnepség a himnusz közös meghallgatásával vette kezdetét, majd a hagyománynak megfelelően a doktorjelöltek előterjesztették kérelmüket. Ezt követte az eskütétel, az eskü szövegét Kacskovics Imre, a TTK dékánja olvasta fel. Az ÁJK részéről Sonnevend Pál dékán, a GTK részéről Verebics János dékánhelyettes, az IK részéről Kozsik Tamás dékán, a TáTK részéről Szűcs Zoltán dékánhelyettes, a TTK részéről Kacskovics Imre dékán avatta fel a doktorjelölteket, majd az ünnepélyes kézfogásokra került sor. Végezetül a friss doktorok köszönetüket fejezték ki a szenátus felé és ígéretet tettek esküjük betartására, a rektorhelyettes üdvözölte őket doktortársakként, majd bezárta az ülést. Az esemény az Egyetem nagyszombati himnuszának meghallgatásával zárult.

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR

Az ELTE TÓK 2024. július 9-én 11 órától tartott diplomaosztóján a frissen végzett óvodapedagógus hallgatók vehették át diplomájukat. Az ünnepséget, mely a himnusz közös eléneklésével vette kezdetét, Pölcz Ádám egyetemi docens vezette le. Először Karinthy Frigyes Előszó című versét hallgathattuk meg Hegedűs Tímea első éves tanító szakos hallgató előadásában, majd Szabóné Szitányi Judit oktatási dékánhelyettes beszédére került sor. Ebben többek között hangsúlyozta az óvódapedagógusi hivatás sokszínűségét, az alkalmazkodás képességét a változó környezethez, röviden ismertette a képzés történetét, valamint hangsúlyozta az élethosszig tartó tanulás fontosságát - kiemelve, hogy a frissen végzetteket szeretettel várják vissza mester- és szakirányú továbbképzéseikre, ill. mentori tevékenységre. Takaró Milán, a kari HÖK elnöke a karon töltött közös éveket felelevenítve búcsúzott a friss diplomásoktól, hozzátéve, hogy "ez a ti Alma Materetek, ami mindig visszavár". Ezután az oklevelek ünnepélyes átadására került Márkus Éva dékán közreműködésével. Az eseményt Debussy Minstrels című etűdjének meghallgatása és a Szózat közös éneklése zárta. A nyitó- és záróénekhez a zongorakíséretet Döbrössy János biztosította.

BÁRCZI GUSZTÁV GYÓGYPEDAGÓGIAI KAR

A kar diplomaosztó ünnepélyeire 2024. július 11-án került sor a Gömb Aulában. A délelőtti alkalomról tudósítunk. A kari vezetést Papp Gabriella dékán, Márkus Eszter oktatási ügyekért felelős dékánhelyettes, Billédi Katalin képzésfejlesztési ügyekért felelős dékánhelyettes, Perlusz Andrea tudományos és stratégiai ügyekért felelős dékánhelyettes képviselte. Az ünnepi asztalnál helyet foglalt Maléth Anett a Gyógypedagógiai Központ szakmai igazgatója, a kari HÖK képviseletében Jáger Vivien Napsugár, illetve meghívott vendégként Magyar Dániel az ELTE Innovációs Központ igazgatója is. A kar kiemelten büszke, hogy a 382 végzett hallgatóból 50 fő kitüntetéses oklevelet vehet át, hiszen ők azok akiknek tanulmányi átlaga minden szemeszterben 4,50 feletti, illetve diplomaátlaguk 5-ös. A frissen végzetteket Magyar Dániel köszöntette. Beszédében feltette azt a nagy kérdést: "Legyünk-e és mikor hősök?" A fogalom többféle megközelítése után kiemelte, hogy "fontos, hogy minden döntésre igent tudjunk mondani"Ezután a kar 1999-ben alapított díját, a Walter Bachmann-díjat adta át a legjobb alap- és mesterképzéses diplomásnak.


Lépjen be az Alumni közösségbe, és csatlakozzon a Karja Alumni tagozatába! 

Végzős ajándék szponzoráció

Like
301 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Report

Egyetem megnyitja kapuit - térképarchívum és műszerlabor

profile photo of a member

Alumni Központ

September 17

Report

Nyári diplomaosztó játék 2024 - eredményhirdetés

profile photo of a member

Alumni Központ

August 29

Report

International Recognition of ELTE Alumni

profile photo of a member

Alumni Központ

August 08