Back to news
Next article
Previous article

ELTE Alumni Alapítvány 2023. évi záróülése

Report

-

07.08.2024

Sorry, this content is not available in English

Az ELTE Alumni Alapítvány 2023. évi záróülésére 2024. május 15-én 10 órakor került sor az ELTE ÁJK Kari Tanácstermében.

Az ülést az ELTE Alumni Alapítvány elnöke - az Egyetem rektora - prof. Dr. Borhy László nyitotta meg. A kuratóriumból dr. Béres József, Bojár Gábor és dr. Kelevéz Ágnes volt jelen, valamint meghívott vendégként dr. Darázs Lénárd általános rektorhelyettes, Pataky Csilla az ELTE Alumni Központ vezetője és munkatársa, Balogh-Kátai Judit vett részt az ülésen.

Az elnök üdvözölte a kurátorokat, majd Pataky Csilla ismertette a 2023. év szakmai és pénzügyi beszámolóját és a 2024. évi munkatervet. 

Ennek főbb vonalait összefoglalva elmondható, hogy tovább erősödött az ELTE Alumni Szervezet. Az időszak legfontosabb eredményei, eseményei közé tartozik az év végi ELTE Alumni Jótékonysági Hálaest, amelyen ünnepélyes keretek között az alapítvány fennállásának 15. évfordulóját, az 50. ELTE Alumni Ösztöndíjast és az 5 éve bevezetett Végzős ajándékot ünnepelték, valamint az "Az én ELTE-s történetem" pályázat újabb dobogósait díjazták. Nemzetközileg is öregbítették az Egyetem hírnevét - immár az alumni területen is: a szakma legnagyobb európai konferenciáján az Egyesült Királyságban tartottak előadást az ELTE Alumni tevékenységéről, módszereiről. Említendő az ELTE Sikerek Kerekasztal nevű sorozat körvonalazódása is, mely az Alumni Bizottság elnökének javaslatára és közreműködésével indult. 

Az ELTE Alumni Központ az ELTE Alumni Alapítvány bevonásával több támogatói kampányt szervezett a generációs összefogás jegyében: Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány, SZJA 1% kampány, Támogatói pólókampány, Év végi jótékonysági kampány. Ezek bevétele hozzájárul az Alumni törekvések nemes céljához, az ösztöndíjalap éves feltöltéséhez. A tehetséges, rászoruló hallgatók támogatását célzó ELTE Alumni Ösztöndíj tavasszal és ősszel is kiírásra került, így az év során még tizenöt hallgató külföldi tanulmányútjának megvalósulásához járulhattak hozzá fejenként 175.000 forinttal.

Túl az ösztöndíjak folyósításán az elnyert két NEA pályázatnak köszönhetően az alapítvány önmaga működtetésén túl hozzájárulhatott az Alumni közösség programjainak, ajándékainak, publicitásának finanszírozásához is.  

Az ELTE Alumni Központ, az alapítvány és az ELTE Online összefogásával került kiírásra az "Az én ELTE-s történetem" prózaíró pályázat, mely újabb remek írásokkal gazdagította az Alumni platformot.

A 2024. év tervei között szerepel a meglévő tevékenységek még tudatosabb folytatása, esetenként újragondolása, az ELTE Alumni Ösztöndíj egy főre jutó összegének emelése, a kari/szakági szakmai alumni események támogatásának finomhangolása, hogy azok még inkább hozzájáruljanak a volt és jelen hallgatók, oktatók közötti tudás- és tapasztalatátadáshoz. Szeretnének nagyobb figyelmet fordítani az alapítvány visszatérő adományozóira, kiemeltebben megszólítani ügyük elkötelezett támogatóit. Fontos célkitűzésük további szponzorok szerzése a Végzős ajándék finanszírozásához. 

Mindezek révén, ill. a kommunikációs csatornáik egyre intenzívebb bejáratásával kellően megalapozva hosszabb távú elképzeléseik között szerepel egy nagy, összegyetemi ELTE Alumni Nap megvalósítása.

A beszélgetésen számos tartalmas hozzászólás, izgalmas gondolat hangzott el - többek között a közös podcastsorozat ügye az ELTE KMRI-vel. Pár témáról további, szűkebb körű egyeztetésre kerül sor. 

A kurátorok egyöntetűen megszavazták a 2023-as beszámolót, valamit a 2024-es terveket.

Az alapítvány valamennyi beszámolója, közhasznúsági jelentése, okirata itt megtekinthető.

Az előző évi Alapítványi Záróülés beszámolója

Like
188 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Report

Egyetem megnyitja kapuit - térképarchívum és műszerlabor

profile photo of a member

Alumni Központ

September 17

Report

Nyári diplomaosztó játék 2024 - eredményhirdetés

profile photo of a member

Alumni Központ

August 29

Report

International Recognition of ELTE Alumni

profile photo of a member

Alumni Központ

August 08