Back to news
Next article
Previous article

Az ELTE Alumni Tanács 2024. évi ülése

Report

-

07.23.2024

Sorry, this content is not available in English

2024. május 15-én 11 órakor tartotta éves ülését az ELTE Alumni Tanács az ELTE ÁJK Kari Tanácstermében. Témája az előző ülés óta eltelt időszak történéseinek összefoglalása, valamint a jövőre vonatkozó tervek, elképzelések ismertetése és megvitatása volt.

Az ülést prof. dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Tanács elnöke hívta össze és vezette le. A tagok közül dr. Bárdosi Vilmos, dr. Béres József, dr. Kelevéz Ágnes, dr. Mezey Barna, Pataky Csilla, dr. Perlusz Andrea és dr. Zentai László, meghívottként dr. Darázs Lénárd általános rektorhelyettes volt jelen. A jegyzet készítése céljából részt vett Balogh-Kátai Judit, az Alumni Központ munkatársa is. 

Az elnök a jelenlévők üdvözlése után felkérte Pataky Csilla osztályvezetőt a 2023. évi történések és a jövőbeli elképzelések, tervek ismertetésére. 

A 2023 évi történések főbb vonalait összefoglalva elmondható: 

Ebben az évben is igaz, hogy teljesültek a kitűzött célok, sikerült mind több volt/jelen hallgatót mozgósítani valamennyi karról, generációból, erősíteni az összefogást az Egyetem, elsősorban annak tehetséges, rászoruló hallgatói érdekében. Mindezeket aktívan segítik az Alumni Szervezet tagjai, elsősorban az Alumni Tagozatok képviselői, valamint az ELTE Alumni Alapítvány és a NEA pályázati források. 

Folyamatosan fejlesztik összegyetemi és szakmai alumni eseményeiket, kiemelt hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tudás- és tapasztalatmegosztás mentén találkozzanak a volt és jelen hallgatók, oktatók, platformot adva a kapcsolatépítésnek. A volt hallgatóikat továbbtanulni és sportolni is visszavárják; törekszenek arra, hogy erősítsék az ELTE diploma értékét és hogy az ELTE Diplomások segítsék a jelen anyagilag rászoruló tehetségeit. Bővítik az Alumni Kártya kedvezmények sorát, gondozzák a naprakész Alumni platformot, kiterjedt és tartalmas kommunikációt folytatnak.

Fő büszkeségeik a 15 éves ELTE Alumni Alapítvány, az 5 éves Végzős ajándék, valamint hogy 50 fő feletti az ELTE Alumni Ösztöndíjasok létszáma. Őket és több száz fő segítőjüket, támogatójukat méltatták, ünnepelték az év végi ELTE Alumni Jótékonysági Hálaesten. Sorozattá vált az ELTE Sikerek Kerekasztal, ismét kiírhatták "Az én ELTE-s történetem" prózaíró pályázatot és nemzetközileg is öregbítették az ELTE hírnevét - immár az alumni területen is.

Közel 20 összegyetemi alumni esemény mellett 28 kari/szakági szakmai alumni rendezvény is megvalósult az Alumni Tagozatok szervezésében, a számukra kiírt pályázati támogatással. 

Sikeres támogatói kampányaik révén az ELTE Alumni Alapítványhoz befolyt adományokból 15 tehetséges hallgató részesülhetett a fejenként 175.000 forintos ELTE Alumni Ösztöndíjban az év során. 

A 2024. év tervei között szerepel: 

Az Alumni tevékenység további folyamatos fejlesztése, megújítása a már elértek megtartása mellett; a támogatói kampányok és az alumni sorozatok folytatása; az Egyetem megnyitja kapuit séták bővítése új helyszínekkel; valamennyi Alumni Tagozat munkájának további összefogása, támogatása, de azon belül is a nemzetközi alumni terület fejlesztése érdekében a tanácsadásokon túl konkrét gyakorlati módszertani segítségnyújtás is a területért felelős Nemzetközi Alumni Tagozatnak. 

Az ELTE Alumni tapasztalatait újabb bel- és külföldi konferenciákon osztják meg; további szponzorokat keresnek a Végzős ajándék finanszírozásához; folytatják a kari/szakági alumni törekvések támogatását nagyobb hangsúlyt fektetve ezeknek tapasztalat- és tudásmegosztási jellegére a jelen és volt hallgatók, oktatók között; folytatják a tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatók támogatását az ELTE Alumni Ösztöndíjjal, melynek egy főre jutó összegét szeretnék megemelni. 

Mindezek révén, ill. kommunikációs csatornáik egyre intenzívebb bejáratásával kellően megalapozva hosszabb távú elképzeléseik között szerepel egy nagy, összegyetemi ELTE Alumni Nap megvalósítása. 

A beszélgetésen sok tartalmas hozzászólás, izgalmas gondolat hangzott el, melyekkel kapcsolatban célzott egyeztetésekre kerül sor a közeljövőben.


Az előző Alumni Tanács beszámolója

Like
177 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Report

Egyetem megnyitja kapuit - térképarchívum és műszerlabor

profile photo of a member

Alumni Központ

September 17

Report

Nyári diplomaosztó játék 2024 - eredményhirdetés

profile photo of a member

Alumni Központ

August 29

Report

International Recognition of ELTE Alumni

profile photo of a member

Alumni Központ

August 08