Mesék és növények

2024. október 12-én 13 órától Mokos Judit tart tematikus szakvezetést az Egyetem botanikus kertjében "Mesék és növények - Növényes népmesék a világ minden tájáról, növényismereti tudásmorzsákkal tarkítva" címmel. Jegy a sétára már Alumni Kártya kedvezménnyel is váltható!

Mi a közös az égig érő paszulyban, a rátóti csikótojásban, és a szóló szőlőben? Mindegyik egy növény (még a csikótojás is), és mindegyik szerepel egy magyar népmesében! Népmeséinket átszővik a különböző vad és termesztett növények indái. Nem csak a magyar népmesék zöldellnek: mindenhol mesélnek a növényekről, a forró sivatagtól a nedves őserdőkig. A séta során mesét hallgatunk a füvészkerti bambuszerdőben egy messzi bambuszerdőről, megtudjuk, hogy miről szól a Babszem Jankó japán változata, megismerkedünk a mesei és a valódi sárkányfával, és persze kiderül, hogy milyen növény a csikótojás. 

Ezt a sétát olyan kicsiknek és nagyoknak ajánlják, akik szívesen hallgatnak mesét és ismerkednek botanikai tudással meséken keresztül.

A szakvezetést Mokos Judit tartja, aki mielőtt biológusként végzett volna, irodalom tanári diplomát szerzett. Ebben a mesés sétában biológus oldalát vegyíti irodalmár érdeklődésével. 

A szakvezetés ára 4300 Ft, mely tartalmazza a belépőjegyet is. Alumni Kártyával rendelkező ELTE Diplomásaink azonban 3440 Ft-ért válthatnak jegyet! 

Jegyek online vásárolhatók ide kattintva. 

Az online vásárolt jegyet nem kell kinyomtatni, elég telefonon felmutatni a Füvészkert portáján, ahonnan a kb. 1,5 órás séta indul. 

Kérjük, hogy feltétlenül vigye magával Alumni Kártyáját, mert a séta előtt a megvásárolt jegy és a kedvezményre jogosító kártya együttes felmutatása szükséges a pénztárban!


Forrás: tixa.hu

Fotó: Demeter Károly

kedvel
20 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés utca 25. 1083 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

csü.

17

okt.

XIII. Nyugdíjas Alumni találkozó

Budapest

BUDAPEST

ked.

08

okt.

ELTE Sikerek Veled: A filmesek világa

ELTE BTK Kari Tanácsterem

Budapest