Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Végzőseink Magyarországért - évzáró nap

Hírek

-

2024.06.19

2024. június 15-én rendezte meg évzáró napját az ELTE Tanítsunk Magyarországért Program a Lágymányosi Campuson, ahol Elismerő Okleveleket adtak át a régóta mentoráló hallgatóknak. Példás tevékenységüket az ELTE Alumni is honorálta. Emellett egész napos programmal, pódiumbeszélgetéssel és koncerttel is várták a programban résztvevő diákokat, egyetemi hallgatókat, oktatókat, közreműködőket és valamennyi érdeklődőt. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem 2020 januárjában kapcsolódott be a Tanítsunk Magyarországért (TM) Programba, mely  hátrányos helyzetű településeken segít felső tagozatos tanulóknak abban, hogy sikeresen fejezzék be az általános iskolát és utána továbbtanuljanak. A mentorhallgatók féléves felkészítő kurzus után hetente járnak a 6–8. osztályos, Pest és Nógrád vármegyei hátrányos helyzetű településeken élő gyerekekhez, és hétről hétre segítenek nekik abban, hogy helytálljanak a tanulásban, pályát válasszanak és jobban megismerjék tágabb környezetüket.

A mentorok közül sokan már több féléve végzik ezt az önként vállalt, példamutató tevékenységet. Az ELTE-n a programot koordináló Tanárképző Központ hagyományosan Elismerő Oklevéllel jutalmazza azokat a hallgatókat, akik már négy féléve vesznek részt a mentorálásban. Az idei évzáró ünnepségen már nyolc féléve mentoráló hallgatók is elismerésben részesülhettek. Az okleveleket György László, a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos, Csapodi Csaba, a Tanárképző Központ főigazgatója, az ELTE-n zajló program szakmai vezetője, valamint Kiss Edina programvezető adták át. 

Az ELTE Alumni felajánlásával Alumni kitűzőt vehettek át azok az idén végző hallgatók, akik ezzel párhuzamosan befejezik mentoráló tevékenységüket.

További részletek


Forrás: elte.hu

kedvel
112 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Újabb 10 tehetséget támogat az ELTE Alumni Alapítvány

egy tag profilképe

Alumni Központ

04 július

Hírek

A Hármaskönyvről tartott előadást Mezey Barna

egy tag profilképe

Alumni Központ

02 július

Hírek

200 ÉVE SZÜLETETT NAGY IVÁN

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

26 június