Vissza a hírekhez
Korábbi cikk

Újabb 10 tehetséget támogat az ELTE Alumni Alapítvány

Hírek

-

2024.07.04

A 2023/24-es tanév tavaszi féléves ELTE Alumni Ösztöndíj pályázatát újabb 10 tehetséges hallgató nyerte el. Alábbi cikkünkből megtudhatja, hogy kik ők és hova készülnek. Valamennyi ösztöndíjasunk nevében is hálásan köszönjük volt hallgatóink nagylelkű adományait, felajánlásait.

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2024. februárjában tíz fő tehetséges, rászoruló hallgató részére került kiírásra. Nyertesei fejenként 175.000 forint támogatásban részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta, félévente kerül kiírásra - a generációk közötti összefogás erősödésének köszönhetően eleddig egyre növekvő volumennel. 

Ezidáig 53 hallgató részesült az ösztöndíjban, így ez a jelen nyertesekkel már több mint 60 hallgatót jelent! A tehetségtámogató program folytatásához szükséges az ösztöndíj alapjának feltöltése, amihez az ELTE Alumni Alapítvány (számlaszám: MBH 10300002-10408814-49020010) folyamatosan várja a jószívű felajánlásokat.

Az ösztöndíjasoknak gratulálunk és jó utat kívánunk tanulmányútjaikhoz:

Futó Inesz (BTK) skandinavisztika alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Svédországba (Lunds Universitet) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"Hiszem azt, hogy a mai világban, a rohamos globalizáció századában elengedhetetlen a minél tágabb nyelvtudás és kulturális tájékozottság. Egyetemi tanulmányaim során szeretném a lehető legtöbb munkatapasztalatot szerezni, ezen kívül törekszem helyi és nemzetközi kapcsolataim bővítésére. Az ELTE, amellett hogy egy remek kulturális közeget nyújt, számos lehetőséget kínál ezen céljaim elérésére. Tanulmányaim során megannyi remek kapcsolatot teremtettem mint magyar, úgy külföldi hallgatókkal, személyes és szakmai téren egyaránt." 


Göncz Zsófia Mária (BTK-TTK) történelem-földrajz osztatlan tanárszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Tübingenbe (Eberhard Karls Universität) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"Tanári hivatásom iránti elkötelezettségem az ELTE-n folytatott egyetemi tanulmányok során még inkább megerősödött, amihez leginkább a tanítási gyakorlatok élményei és tapasztalatai járultak hozzá. (…) Az egyetem elvégzése után sem szeretnék kiesni teljesen az ELTE világából, ezért is jelentkeztem az Alumni körébe, illetve a szakkollégiumomban (Eötvös József Collegium) is szeretnék mindenképpen visszajárni a szakmai és közösségi programokra, akár még a tanárképzéssel kapcsolatos szeminárium tartására is vállalkoznék." 


Kordás Anna (BTK) kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Dél-Koreába (Hankuk University of Foreign Studies) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az ELTE iránti elkötelezettségem mélyen gyökerezik az egyetem rangjában, szellemiségében és kiváló oktatóinak hírnevében. Amikor tizenkettedikesként elérkezett az idő, hogy egyetemet és szakot válasszak, egyértelmű volt számomra, hogy az ELTE és a kommunikáció- és médiatudomány szak fog az első helyre kerülni, az viszont már fejtörést okozott, hogy mit jelöljek meg a második és harmadik helyen. (…) Biztos voltam abban, hogy itt a helyem, és az elmúlt két év tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy nem csalt a megérzésem.” 


Kovács Jázmin (PPK) pszichológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Rómába (Sapienza Università di Roma) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Az egyetem választásakor a fő szempontom a jövőm volt. Honnan van esélyem a legtovább eljutni. Így esett a választásom az ELTE PPK-ra az egyetem hírneve és rangsorokban elfoglalt helye miatt. Elköteleződésemet mutatja, hogy az alapképzés elvégzését követően mesterképzésre is az ELTE PPK-ra jöttem szintén pszichológia szakra. A jövőm mellett fontos szempont volt a választáskor, hogy már ismertem az épületet, embereket, tanárokat és a környéket is.” 


Makkos Veronika (TáTK) nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Dublinba (Trinity College Dublin) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

"… már középiskolás diákéveim alatt is biztos voltam abban, hogy egy olyan nemzetközileg is elismert felsőoktatási intézményben szeretnék tanulni, ahol egy kulturálisan sokszínű közegben tudok versenyképes tudáshoz jutni. Nagy vágyam volt, hogy ELTE-s hallgató legyek, a nemzetközi tanulmányok szak pedig biztosítja mindazt a tudásanyagot, ami igazán érdekel és foglalkoztat a társadalomtudományok területén." 


Pap Rebeka (BTK) irodalom- és kultúratudomány mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Kölnbe (Universität zu Köln) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

Mindig is szeretett hobbim volt az olvasás, gimnázium eleje óta az ELTE Bölcsészkarára készültem továbbtanulni, azonban a végzős nyíltnap után bizonyosodtam meg végleg, hogy ezt a fajta pezsgést, ezeket a kérdésfeltevéseket és ezt az egyetemi közösséget szeretném egyszer a sajátomnak tudni.


Sándor Anna Viola (PPK) pszichológia alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Hollandiába (University of Twente, Enschede) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Remélem, hogy későbbi munkám során, pszichológusként minél többet tudok használni azokból az ismeretekből, amit az ELTE-n és az Erasmus során megszerzek. Klinikusként vagy tanácsadóként dolgozva szeretnék minél többet visszaadni abból a támogatásból, nyitott, őszinte és egyenlő viszonyulásból, amit az ELTE PPK-n eddig is tapasztaltam. Remélem, hogy az itt megszerzett tudásommal sok ember életét fogom tudni könnyebbé, boldogabbá tenni.” 


Szepessy Anna (GTK) gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Padovába (University of Padova) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Számomra fontos a szakma minél széleskörűbb és mélyebb ismeretét elsajátítani. Úgy gondolom, ahhoz, hogy a későbbiekben meghatározó szerepet tudjak betölteni a szakmában, elengedhetetlen a szaktudás, a kapcsolatok, és a nyitottság is, mindez minél globálisabb skálán; ezért is pályáztam meg 2024 szeptemberétől egy Padovai Egyetemen tölthető szemesztert.”


Szőllőssy Zsófia (TáTK) nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Ciprusra (University of Cyprus, Nicosia) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

„Hálás vagyok az ELTE-nek, amiért új ajtókat és lehetőségeket nyitott meg előttem. A professzorok tudása, illetve az itt megismert társaim tapasztalatai és történetei nélkül nem tartanék ott, ahol ma vagyok, és biztosan nem próbáltam volna ki magamat már most, másodévesként ennyi területen.”


Zahorán Sára (BTK) angol nyelv és kultúra – történelem és állampolgári ismeretek osztatlan tanárszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Sheffieldbe (University of Sheffield) utazik. A pályázatában foglaltak szerint:

Szenvedélyem a diákokkal való foglalkozás, egyes anyagrészek elmagyarázása egy számukra is befogadható, érdekes módon, a képességeik fejlesztése. A tárgyaimat is csak egyre jobban megszerettem az egyetemen, elkötelezett vagyok amellett, hogy mind angol nyelvi képességeimet és történelmi ismereteimet, mind szakmódszertani tudásomat tovább bővítsem a képzésem keretében és azon túl, diploma után is. Mindezekre az ELTE-t érzem a megfelelő helynek.” 


Pályázati kiírások  ·  Támogatott tehetségek  ·  A 2023/24-es tanév őszi félévének ösztöndíjasai 

A 2023/24-es tanév tavaszi féléves ELTE Alumni Ösztöndíj pályázatát elnyert hallgatók úti céljai 


ELTE Alumni Ösztöndíjasaink európai úti céljai a 2016/17-es tanév óta

kedvel
124 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

A Hármaskönyvről tartott előadást Mezey Barna

egy tag profilképe

Alumni Központ

02 július

Hírek

200 ÉVE SZÜLETETT NAGY IVÁN

egy tag profilképe

ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár

26 június

Hírek

Még mindig forog a Föld! - kísérlet a szombathelyi Székesegyházban

egy tag profilképe

Alumni Központ

25 június