Vissza a hírekhez
Korábbi cikk

ELTE Alumni találkozó Stockholmban

Beszámolók

-

2024.06.27

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Svédországban élő volt hallgatói számára szervezett Alumni találkozót 2024. május 29-én Stockholmban az ELTE Alumni Központ. Az esemény rendezésében, megvalósításában Magyarország stockholmi nagykövetsége és az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda által képviselt Nemzetközi Alumni Tagozat működött közre, a hírt a stockholmi Magyar Ház is osztotta.

A találkozónak a stockholmi magyar nagykövetség csodás épülete, illetve gyönyörű kerthelyisége adott otthont 2024. május 29-én 18 órától. Az alkalom célja az volt, hogy lehetőséget nyújtson a találkozásra a környéken élő volt és jelen ELTE-s hallgatókkal, valamint hogy ők találkozhassanak egymással. Svéd, nemzetközi és magyar alumnusok, illetve az ELTE iránt érdeklődők egyaránt megjelentek az eseményen. A nagykövetség nagy vendégszeretettel, italokkal és friss pogácsával fogadta az egybegyűlteket. 


Az eseményt Győri Péter I. titkár nyitotta meg. Köszöntőjében kitért az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, és a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok fejlődésének főbb pontjaira, mely utóbbiról egy tartalmas videó is levetítésre került. Ezt követően Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője üdvözölte a hallgatóságot, majd vetítéssel kísért beszédében ismertette az ELTE Alumni Szervezet tevékenységét, az általa nyújtott lehetőségeket, programokat: egyrészt a távolról is élvezhető magyar nyelvű tartalmakat, másrészt az angol nyelven elérhető - így a nemzetközi diplomások érdeklődésére számot tartó -, a Nemzetközi Alumni Tagozat által biztosított lehetőségeket, tartalmakat. Az este további részében, gyönyörű nyári időben kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség helyben sütött pogácsák, valamint pezsgős koccintás kíséretében. 

A networking jellegű, rendkívül jó hangulatban telt rendezvényen 25 fő vett részt, akik az ELTE Alumni, illetve a Nemzetközi Stratégai Iroda jóvoltából ELTE, ill. ELTE Alumni feliratos ajándéktárgyakkal lehettek gazdagabbak. 

Ezúton is köszönjük a stockholmi magyar nagykövetségnek a szíves vendéglátást, dolgozóinak - külön is Kaszás Veronika II. titkárnak és Papp Veronika munkatársnak - a szíves együttműködést, valamint az ELTE Nemzetközi Stratégiai Iroda képviselte Nemzetközi Alumni Tagozatnak az aktív közreműködést!

A Nemzetközi Alumni Tagozathoz ezen a linken lehet csatlakozni, a következő Alumni találkozóra 2024. július 4-én Budapesten kerül sor. 

Fotók a galériában (részben a nagykövetség munkatársai készítették)

A stockholmi esemény felhívása

kedvel
229 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Új bajnokokat avattunk a jubileumi Alumni Kupán - foci és pingpong

egy tag profilképe

Alumni Központ

17 június

Beszámolók

A digitalizáció kihívásai a HR-ben

egy tag profilképe

PPK Alumni Tagozat

10 június

Beszámolók

FEL NEM ISMERT NYELVI ZAVAROK - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

06 június