Back to news
Next article
Previous article

Új bajnokokat avattunk a jubileumi Alumni Kupán - foci és pingpong

Report

-

06.17.2024

Sorry, this content is not available in English

Az ELTE Alumni Központ és a BEAC szoros együttműködésével 2024. június 7-én pénteken került megrendezésre a XV. jubileumi ELTE Alumni Kupa! A foci mellett idén is sor került a pingpong bajnokságra. Az eseményre a létesítményt üzemeltető ELTE Sport Kft kezdvezményesen biztosította a helyszínt.

16 focicsapat és 15 pingpongos várta az idei meteorológiai nyár első péntek estéjét a Mérnök utcai sporttelepén. Az össz-egyetemi Alumni Kupán főként az ÁJK, BTK, IK, TáTK, PPK, TTK és GTK ELTE Diplomásai képviseltették magukat minden korosztályból. A résztvevők a nevezési díjukkal hozzájárultak az ELTE Alumni Ösztöndíj alaphoz, mely pályázat a tehetséges, rászoruló hallgatók számára kerül kiírásra évente kétszer.

A foci mérkőzések este 17:00-től kezdődtek, ahol 16 focicsapat A, B, C és D csoportra osztva játszott csoporton belül mindenkivel, majd a csoportok közti keresztbe játszásokkal és helyosztókkal alakult ki alsó- és felsőházi bajnokság. Díjazásban a felsőház első három helyezettje, valamint az alsóház győztese részesült. 18.30-tól egy ünnepélyes megnyitón Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője és Simon Gábor, a BEAC igazgatója köszöntette a XV. ELTE Alumni Kupa résztvevőit - méltatva, hogy részvételükkel hozzájárulnak az ELTE Alumni Ösztöndíj alap éves feltöltéséhez - majd felvágták a jubileumi ünnepségre készült tortát. Külön öröm, hogy a jeles alkalmon 3 olyan ELTE diplomás is részt vett, akik már az I. ELTE Alumni Kupán is fociztak, és mind a 15 alkalmon részt vettek név szerint: Páli István (Régi idők focija és régen Berugusz csapat),  Csurgay Andris (ELTEEndables ) és Simon Gábor. 

A focibajnoksággal párhozamosan zajló pingpong bajnokságon szintén 4 csoportra osztva játszott mindenki mindenkivel, majd minden csoportból az első két helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszra, végül kiélezett, szoros mérkőzésekkel dőlt el, hogy ki legyen az Alumni Kupák történelmének második pingpong bajnoka. 

A díjakat, a helyezésekért járó kupákat és érmeket Petz Denise Gerda, az Alumni Központ munkatársa, valamint Simon Gábor adták át. Kihasználva a helyszín adta lehetőségeket, a díjátadó után a pingpongosok és focisták vidáman koccintottak eredményeikre és beszélték ki a meccsek történéseit. Köszönjük mindenkinek a részvételt, jövő nyáron újra találkozunk!

Külön köszönet illeti a verseny előkészítésében, megvalósításában végzett munkájukért a BEAC kollégáit: Simon Gábort, Simon Krisztiánt, Sajben Marcellt, Bakonyi Bertalant, Simó Szabolcsot és Marosi Mónikát, valamint a lelkes önkénteseket.

Pingpong végeredmény:

1. Szabó Győző (IK '21)

2. Nagy Zsombor (TTK '07)

3. Váczi Attila (IK)

4. Brunner Máté (TTK '15)

5-8. Katona Emese (BTK '03, '08), dr. Takáts Fanni Veronika (ÁJK), Pálfy Gyula (TTK '10, '13), dr. Petz László (ÁJK '91). 

9-15. dr. Lantos Diána (TTK '96, '01, '02), Papp Eszter (TTK '20), Szily Márta (ELTE), Burcsi Péter (IK '09), Gáspár László (TTK '99), Fodor Zsolt (IK '22), Kurucz Máté (TTK '23). 

Foci végeredmény: 

Felsőház:

1. Sajti Pajtik

2. Igénytelenek

3. Régi idők focija

4. Andorrai Pékek

5-8. Elhagyott Tanegység, ELTENDABLES, Le Rouge Lacoste, SÖR 

Alsóház:

1. PU FC

2. Bakker FC

3. MSC

4. PPK Old Boys B

5-8. Goaldiggers, FC PAKBIZ TIGRISEK Old Boys, Járó Keret, Ultimate Team Fc

Különdíjasok: 

Gólkirály: Uğurcan Çetin (Igénytelenek)

Legjobb játékos: Szekér Zoltán (Sajti Pajtik)

Legjobb kapus: Szabó István (Igénytelenek)


Köszönjük a fotókat a BEAC és az ELTE Online fotósainak. 

BEAC beszámolója a foci kupáról

Like
207 Views Visits
Share it on

Comments0

Please log in to see or add a comment

Suggested Articles

Report

ELTE Alumni Get Together in Stockholm

profile photo of a member

Alumni Központ

June 27

Report

A digitalizáció kihívásai a HR-ben

profile photo of a member

PPK Alumni Tagozat

June 10

Report

FEL NEM ISMERT NYELVI ZAVAROK - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

June 06