Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Régi idők focija nyerte a IX. Alumni Kupát

Beszámolók

-

2018.12.19

A 2018-as év programjait is az ELTE Alumni Kupa zárta. Az ELTE volt hallgatói ismét visszatértek Egyetemünk sporttelepére: december 14-én idén 9. alkalommal mérték össze futballtudásukat egy karácsony előtti, baráti hangulatú tornán.

Az ELTE Alumni Központ, az ELTE Alumni Alapítvány és a BEAC szoros együttműködésével 9. alkalommal került megrendezésre az Alumni Focikupa - melyet az ELTE Alumni Alapítványon kívül az ELTE Sport Kft is (kedvezményes pályadíjjal) támogatott. A IX. Alumni Kupán tíz csapat közel száz játékosa csapott össze a bajnoki címért. A szervezők célja nem más, mint hogy összetartsák az Egyetem volt hallgatóinak, sportolóinak közösségét. Az ELTE sokszínűségét jelezve többek közt ÁJK-s, BTK-s, TTK-s és PPK-s volt diplomások rúgták a bőrt. Három új csapat is debütált ez alkalommal. Az utánpótlás is biztosítottnak látszik ;)

A torna célja idén sem lehetett más, mint az ELTE volt hallgatói és sportolói által alkotott közösség egyben tartása, a közös élményszerzés lehetőségének megteremtése.

A sorsolás során két csoportba lettek osztva a csapatok, mindkét csoportból az első három együttes juthatott tovább a középdöntőbe. Az A csoportban a Régi idők focija tarolt, minden mérkőzését megnyerte, többször nagy különbséggel. A másik két továbbjutó helyért óriási csata folyt a többi négy együttes között. A körbeverések után ezt az akadályt az FC Laby és az SS. Ratio csapata tudta megugrani, míg nagy meglepetésre a PPK Olda Boys B már a csoportmérkőzések során búcsúzott -18-as gólkülönbséggel, az ECDC csapata csak rosszabb gólkülönbség miatt esett ki.

B csoportban kiemelkedett a volt BTK-sokból álló Elhagyott Tanegység, csupán az ELTENDABLES csapata tudta őket megszorítani egy döntetlennel. A csoportban kapott helyet a tavalyi bronzérmes Körömpassz csapata, akik nem tudták újra hozni a bravúrt és a továbbjutást, de így is egy győzelemmel és egy döntetlennel zártak, ez azonban csak a csoport negyedik helyére volt csak elegendő. Második helyen zárt a csoportban az ex TTK-s Acrab akik az ELTE-BEAC Futsal Bajnokságban jelenleg is aktív csapatnak számítanak. A harmadik helyen az ELTENDABLES csapata végzett, és jutott a legjobb hatba.

A középdöntő párosításai FC Laby-ELTENDABLES és Acrab - SS. Ratio voltak, a lebonyolítás szerint ezen mérkőzések győztesei az elődöntőben a korábbi csoportelsőkkel mérkőzhettek meg. A győzelmet az FC Laby és az Acrab csapatának sikerült megszereznie, előbbi ( 3:1-re ), utóbbi (4:2-re ) nyert. Az elődöntőben nem született meglepetés, hiszen a csoportmérkőzések során első csapatok győzedelmeskedtek.
A két utolsó mérkőzés hatalmas csatát hozott, mind a döntőben, mind a kisdöntőben roppant izgalmas, az utolsó percig kiszámíthatatlan mérkőzések voltak, de döntés nem született a rendes játékidőben, mivel mindkét találkozó végeredménye 1:1 lett. A büntetők során a Régi idők focija koncentrált jobban, míg a bronzmeccsen az Acrab lőtt eggyel többet.

A díjátadón Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője is megjelent. Beszédjében üdvözölte a résztvevőket, méltatta lendületes játékukat és a BEAC remek szervezését, majd személyesen adta át díjakat.

Ezúton is köszönet a BEAC-nak - különösen Sajban Mártonnak és Simon Krisztiánnak - a profi szervezésért, a veretes érmekért, méretes kupákért, ‘Alumni Foci’ pólókért, illetve az Alumni alapítványnak és NEA pályázatnak a forrásokért. Jövőre is örömmel várjuk az ELTE Diplomásokat valamennyi karról – függetlenül attól, hogy gyakran játszanak, vagy erre a decemberi alkalomra állnak össze ismét egy nosztalgia játékra.

Csapatsorrend:

1. Régi idők focija (ELTE BTK)
2. Elhagyott Tanegység (ELTE TFK - IK - BTK)
3. Acrab (ELTE TTK)
4. FC Laby (ELTE BTK - ELTE TFK)
5 -6. SS. Ratio (ELTE ÁJK) és ELTENDABLES (ELTE BTK - ÁJK)
7-8. EC DC (ELTE TTK) és Körömpassz (ELTE ÁJK-TTK-BTK)
9-10. PPK Old Boys B (ELTE PPK) és Az élet tanítómesterei (ELTE TÁTK - BTK - TTK)

További részletek: díjak és különdíjak

Képek forrásaELTE Online, Csomós Attila

 

VIII. Alumni Kupa

BEAC
ELTE Alumni
Facebook

kedvel
285 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április