Matematikus hangverseny

JM
11 résztvevős
A regisztráció határideje lejárt.
2019-ben immár 37. alkalommal rendezik meg a Matematikus hangversenyt, ahol főleg matematikus hallgatók és oktatók kedveskednek zenével hallgatótársaknak, oktatótársaknak, zenésztársaknak, ismerősöknek, barátoknak és rokonoknak.

Felcsendül a klasszikus zene számos válfaja, a nehéz szólódarabokkal, kamarazenei művekkel humoros műsorszámok feleselnek, mindezek mellett könnyűzene, népzene, néptánc és versmegzenésítés is szerepel a programban. A csaknem négy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat hang- és videofelvételei elérhetők az alábbi honlapon. A belépés ingyenes.

A rendezvény szünetében adják át a Gács András-díjat. Az elismerés névadója Gács András (1969-2009) matematikus, aki kutatási eredményei mellett sokoldalúságával, nyitottságával és humorával hatott inspirálóan a diákokra. A díjat a család alapította 2017-ben, és olyan fiatal egyetemi matematikaoktatók nyerhetik el, akik tudományos teljesítményük mellett kiemelkedő oktatói tevékenységükkel is motiválják a fiatal hallgatókat. A díjazott személyére a kuratórium tagjai és az érintett tanszékek vezetői mellett bárki tehet javaslatot.




kedvel
478 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Estek

ELTE ÁJK Aula Magna

Egyetem tér 1–3. 1053 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA