Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Regionális elemző találkozón jártunk

Beszámolók

-

2018.11.21

November 15-én került sor a regionális elemző geográfusok találkozójára, amelyet az ELTE Alumni Központ támogatott.

2002-ben indult el a geográfus képzésen a regionális elemző szakirány (előbb az osztatlan képzésen, majd később külön alap- és mesterszakon), és lassan a 80 főt is eléri a végzettek létszáma. A specializáció gazdája, az ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszéke immár ötödik alkalommal szervezte meg a Regionális Elemző Estet, ahol alumnusok, valamint oktatóik és a specializációt végző, vagy aziránt érdeklődő egyetemi hallgatók találkozhattak.

Az eseményt Szabó Pál tanszékvezető nyitotta meg, majd Pataky Csilla ELTE Alumni menedzser köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Nemes Nagy József, professor emeritus, a szakirány alapítója számolt be az elmúlt időszakról, kiemelve a képzés erősségeit, lehetőségeit. Utána Gyuris Ferenc egyetemi oktató, regionális elemző – az elmúlt évekhez hasonlóan – adatokon keresztül mutatott rá a végzettek részletes munkaerőpiaci jellemzőire, hangsúlyozva a szakmán belüli elhelyezkedés kiemelkedően magas arányát, valamint a sokféle szférát, ahol jelenleg is dolgoznak regionális elemzők. A rendezvény második felében hat diplomás regionális elemző kolléga számolt be munkaerőpiaci tapasztalatairól, a minisztériumok és háttérintézményeik világától a KSH-n át az ingatlanpiaci és autóipari magáncégekig.

A beszámolók mellett számos hasznos információ hangzott el a hallgatói kérdésekre adott válaszok, illetve a jelen nem lévő végzettek emailben írt tanácsai révén, amelyeket Gyuris Ferenc moderátor tolmácsolt. Az eseményt követően a tanszéken folytatódott a találkozó kötetlen beszélgetés és kisebb fogadás formájában.

ELTE Alumni
Facebook

kedvel
427 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április